440ден.

The Solar System - Соларниот систем

Explore our World Primary CLIL Readers е категоризирана референтна литература распоредена во 6 нивоа. Оваа литература покрива широк домен на содржини и теми, промовирајќи Content and Language Integrated Learning (CLIL) односно содржинско и јазично интегрирано учење.

Соларниот систем (наука) токму во небото ги бара одговорите на некои прашања за нашиот соларен систем.

  • Колку планети постојат?
  • Која од планетите има најмногу месечини?
  • Каде може да го најдете највисокиот вулкан во нашиот соларен систем? 

Компатибилни оперативни системи се:

·       Microsoft Windows Vista /7/8/8.1

·       OS X 10.7 or later

·       iOS 6 or later

·       Android 4.2 or later