440ден.

Welcome to the UK – Добродојдовте во Обединетото Кралство

Explore our World Primary CLIL Readers е категоризирана референтна литература распоредена во 6 нивоа. Оваа литература покрива широк домен на содржини и теми, промовирајќи Content and Language Integrated Learning (CLIL) односно содржинско и јазично интегрирано учење.

Добродојдовте во Обединетото Кралство (географија) ве води на патување околу Обединетото Кралство за да откриете повеќе за Англија, Велс, Шкотска и Северна Ирска.

  • Што е тоа Union Jack?
  • Која е највисоката планина во Велс?
  • Каде се наоѓа еден од најпознатите терени за голф во светот? 

Компатибилни оперативни системи се:

·       Microsoft Windows Vista /7/8/8.1

·       OS X 10.7 or later

·       iOS 6 or later

·       Android 4.2 or later