440ден.

The Age of the Dinosaurs – Ерата на диносаурусите

Explore our World Primary CLIL Readers е категоризирана референтна литература распоредена во 6 нивоа. Оваа литература покрива широк домен на содржини и теми, промовирајќи Content and Language Integrated Learning (CLIL) односно содржинско и јазично интегрирано учење.

Ерата на диносаурусите (историја) ве враќа во минатото за да ги запознаете едни од најнаверојатните животни кои воопшто чекореле на Земјата. 

  • Колку долго донасаурусите ја населувале нашата планета?
  • Кој диносаурус е еден од најкрволочните предатори кои воопшто живееле?
  • Кои други необични суштества живееле заедно со диносаурусите? 

Компатибилни оперативни системи се:

·       Microsoft Windows Vista /7/8/8.1

·       OS X 10.7 or later

·       iOS 6 or later

·       Android 4.2 or later