520ден.

The 7 Engineering Wonders of the Modern World – Седумте градежни чуда на модерниот свет

Патувајте околу светот и откријте ги највеличенствените градежни генијалости на 20-от век и волјата на модерниот човек да го достигне недостижното. Седумте градежни чуда на модениот свет, признаени од Американското друштво на градежни инженери, сведочат за неверојатниот интелект кој е потребен како и жртвите направени за да се конструираат седум од најпрепознатливите и најценетите структури на планетата.

Откријте како и зошто биле смислени и изградени и кој се учествувал во тоа преку автентични податоци, сензационални слики и интересни факти.