510ден.

Alices Adventures in Wonderland SET (Мulti-Rom PAL & Cross-platform application)

Алиса се чувствува здодевно и сонливо. Потоа таа гледа бел зајак во елек, кој носи џебен часовник. За миг Алиса ќе се одлучи да го следи зајакот и да влезе во еден магичен свет каде што се случуваат многу чудни работи. Земјата на чудата никогаш не е здодевна, но како Алиса да се врати дома?

Express Publishing Showtime Readers е сосема нова серија книги на четири нивоа, кои ги запознаваат учениците со класичните детски приказни на англиски јазик, со користење на уникатен пристап со посебен акцент на драматизација.

Учениците имаат можност да уживаат во приказните со прекрасен текст и илустрации. Секоја епизода е придружена со јазични активности со цел за подобрување на Англискиот јазик.

Истата приказна потоа се оживува како комплетна музичка претстава која учениците можат да ја прикажат на крајот од учебната година.

Секоја приказна вклучува биографија за авторот, кратко резиме на заплетот, опис на ликовите од приказната и речник со слики. Придружните аудио CD-а обезбедуваат целосно драматизирана снимка на текстот и претставата, заедно со сите песни, случајна музика и звучни ефекти.

Книгата за наставници вклучува клуч за активностите за читање, музика и стихови за сите песни, како и детални сугестии за кореографија, поставеност, конструкција, костими и многу повеќе.