220ден.

Peter Pan + cross platform

Венди Дарлинг живее со своите родители и двајца помлади браќа во Лондон. Една ноќ има неочекуван посетител. Петар Пан момчето кое одбива да порасне, заедно со неговата самовила Ѕвонче. Петар Пан ги зема децата во волшебниот свет на Недојдија каде што се среќаваат со изгубените момчиња и се соочуваат со капетан Кук, ужасен пират. Што мислите кој ќе биде победник?

Express Publishing Showtime Readers е сосема нова серија книги на четири нивоа, кои ги запознаваат учениците со класичните детски приказни на англиски јазик, со користење на уникатен пристап со посебен акцент на драматизација.

Учениците имаат можност да уживаат во приказните со прекрасен текст и илустрации. Секоја епизода е придружена со јазични активности со цел за подобрување на Англискиот јазик.

Истата приказна потоа се оживува како комплетна музичка претстава која учениците можат да ја прикажат на крајот од учебната година.

Секоја приказна вклучува биографија за авторот, кратко резиме на заплетот, опис на ликовите од приказната и речник со слики. Придружните аудио CD-а обезбедуваат целосно драматизирана снимка на текстот и претставата, заедно со сите песни, случајна музика и звучни ефекти.

Книгата за наставници вклучува клуч за активностите за читање, музика и стихови за сите песни, како и детални сугестии за кореографија, поставеност, конструкција, костими и многу повеќе.