Листа со желби

Листата на желби е празна.

Кошничка

Моментално немате производи во вашата кошничка.

product-thumb
product-thumb

Travel Agent

950 МКД

Career Paths: Travel Agent е книга за тие кои што професионално работат како туристички агенти и сакаат да го подобрат својот стручен англиски јазик. Со специфичен вокабулар и контекст за професијата, секоја тема  ги опфаќа четирите главни јазични компоненти за изучување на јазик: читање, слушање, зборување и пишување. 

Career Paths: Travel Agent вклучува теми како видови на патувања, информации за билети, сместување, откажување и интернационално патување.

ЗА CAREER PATHS

Учебниците од серијата Career Paths се наменети за професионалци и студенти кои сакаат да го подобрат англискиот јазик за одредена професија. Учебникот е поделен на три дела (книги) организирани по тежина и опфаќа преку 400 зборовни поими и фрази. Сите книги на серијата Career Paths се соодветни согласно Европската референтна рамка за јазици на A1, A2 i B1. Секоја тема е проследена со тест кој содржи дел читање со вежби за разбирање, вежби со вокабулар и слушање и опфаќа усмено и писмено изразување.

Вклучени компоненти

  • Релистични текстови за читање
  • Дијалози карактеристични за професијата
  • 45 проверки кои се состојат од слушање и читање со разбирање
  • Преку 400 вокабуларни термини и фрази
  • Вежби за зборување и пишување
  • Целосен поимник на зборови и фрази


Целата книга може да ја употребувате и дигитално, на вашиот компјутер, таблет или телефон преку апликацијата DigiBooks. 

Дознајте повеќе ОВДЕ


Можеби ќе ве интересира

Погледнете ги сличните производи