Листа со желби

Листата на желби е празна.

Кошничка

Моментално немате производи во вашата кошничка.

product-thumb
product-thumb
product-thumb
product-thumb
product-thumb
product-thumb
product-thumb
product-thumb
product-thumb
product-thumb

Healthy Eating

455 МКД

Explore our World Primary CLIL Readers е иновативна серија на книги за светот околу нас за деца од 7+ години распоредна во 6 нивоа зависно од возраста и познавање на англискиот јазик. Оваа литература покрива широк домен на содржини и теми, промовирајќи Content and Language Integrated Learning (CLIL) односно содржинско и јазично интегрирано учење.

Освен што ќе дознаат повеќе на секоја тема преку читање на интересни факти, митови, легенди и приказни на крај на секоја книга има и активности поврзани со темата.


Здрава исхрана (Дизајн и технологија) се фокусира на популарната тема за исхрана и што треба да се јаде за нашите тела да бидат здрави и во форма!

·       Која храна ни дава цврсти заби и коски?

·       Која храна ни дава енергија?

·       Која храна треба да се избегнува?


Со книгата добивате и код за апликацијата DigiBooks. Така книгата ќе ја имате и во дигитална верзија на вашиот компјутер, таблет и телефон. Преку апликацијата добивате многу интересни и едукативни видеа и сите задачи може да ги слушате и решавате преку вашиот уред.

Дознајте повеќе за апликацијата ОВДЕ

Согласно Европската референтна рамка за јазици Healthy Eating е соодветна на ниво A1/A1+ (450 зборови) 


Можеби ќе ве интересира

Погледнете ги сличните производи