Листа со желби

Листата на желби е празна.

Кошничка

Моментално немате производи во вашата кошничка.

product-thumb
product-thumb

Treasure Island Reader + CD

390 МКД 234МКД

Treasure Island Reader + CD

Џим Хоукинс е момче со голем апетит за авантура и главниот лик на приказната. Тој работи со неговата мајка на јужниот брег на Англија. Еден ден, стариот поморски капетан, некогаш дел од познатата екипа на Капетан Флинт, доаѓа во гостилницата. Но, ненадејно капетанот умира, Џим се наоѓа себеси со картата на островот на богатство. Тој и неговите пријатели наскоро ќе откријат дека нивната екипа е полна со пирати. Дали ќе го добијат богатството или ќе бидат оставени на милоста на пиратите?

Express Publishing Illustrated Readers ги запознаваат учениците на возраст од 11+ со збирка класични приказни, легенди и драми. Приказните се придружени со активности дизајнирани да им помогнат на учениците во разбирање и развивање на нивните јазични вештини. Секоја приказна вклучува биографија за авторот, кратко резиме на заплетот, опис на ликовите од приказната и речник со слики. 

*Покрај целосно драматизирана снимка, аудио CD-то вклучува вклучува клуч за активностите за читање.

*Приказните се идеални за употреба на училиште, дома или пак на одмор. 

Можеби ќе ве интересира

Погледнете ги сличните производи