Листа со желби

Листата на желби е празна.

Кошничка

Моментално немате производи во вашата кошничка.

product-thumb
product-thumb

The Prince and the Pauper Reader

220 МКД

The Prince and the Pauper Set + CD

Едвард, принцот од Велс, поседува многу богатсво, но сонува да си игра на улиците како секое едноставно момче. Во спротивно од Едвард, сиромашното момче Том сонува да биде принц и да живее во палата. Кога двете момчиња ќе се сретнат и ќе ги променат своите места се соочуваат со големи изненадувања. Може ли Том да владее со Англија? Може ли Едвард да го живее животот на Том? Тешко е да се каже, но сигурни сме дека и ова е уште една авантура од класичните приказни на Марк Твен.

Express Express Favourite Classics ви овозможува да ги запознаете вашите ученици со најзначајните детски приказни. Приказните се претставени со живописни илустрации, од кои секоја е придружена со активности дизајнирани да помогнат во сфаќањето и развивањето на критичко размислување. Секоја приказна вклучува биографија за авторот, кратко резиме на заплетот, опис на ликовите од приказната и речник со слики.


Можеби ќе ве интересира

Погледнете ги сличните производи