Листа со желби

Листата на желби е празна.

Кошничка

Моментално немате производи во вашата кошничка.

product-thumb
product-thumb

The Happy Prince Set + CD

370 МКД 222МКД

The Happy Prince Set 

Сите го сакаат среќниот принц. Тој е многу убав и секогаш е насмеан. Сиромашните луѓе ја делат својата надеж заедно со него, но не знаат дека тој исто така ја дели својата тага со нив. Единствениот кој знае е вистинскиот пријател на принцот. Кога неговите пријатели ќе отидат во Египет, тој започнува свое патување: патување исполнето со љубов и љубезност, патување во срцето на добродушноста.

Express Express Favourite Classics ви овозможува да ги запознаете вашите ученици со најзначајните детски приказни. Приказните се претставени со живописни илустрации, од кои секоја е придружена со активности дизајнирани да помогнат во сфаќањето и развивањето на критичко размислување. Секоја приказна вклучува биографија за авторот, кратко резиме на заплетот, опис на ликовите од приказната и речник со слики.

На ЦД-то може да ја слушате цела приказна и да најдете одговори на вежбите. 


Можеби ќе ве интересира

Погледнете ги сличните производи